Sportspreekuur: iedere dinsdagmiddag

Sport


Eind 2016 initieerde orthopedisch chirurg dokter Nijman samen met Lorenzo d’Hont, sportfysiotherapeut bij FYSIEK, het sportspreekuur. Zij betrokken sportarts Keyi Burggraaf en fysiotherapeuten Jean Pierre D’Aubioul & Rob Lammers* erbij en zo ontstond een team van experts op gebied van sport. Samen hadden zij een duidelijke visie: Sporters snel en specifiek kunnen voorzien van een diagnose en behandeling.

Sportspreekuur voor alle sporters
Sindsdien is het sportspreekuur uitgegroeid tot zeer succesvol. Het sportspreekuur is er voor alle sporters, van recreatiesporter tot wedstrijdsporter. Als sporter met een acuut letsel kun je meestal dezelfde week nog terecht. Denk daarbij aan een verdraaiing van de knie tijdens het voetballen of een schouder uit de kom tijdens een tennistraining.

Chronische blessures worden zoveel mogelijk binnen 2 weken beoordeeld. Bijvoorbeeld een hockeyer met instabiliteitsklachten van de knie, de bovenhandse sporter met schouderklachten of de hardloper met knie-, enkel- of voetklachten.

Benaderen vanuit divers expertises
Doordat tegelijkertijd 3 professionals met een verschillende achtergrond een patiënt beoordelen, kan de klacht vanuit diverse expertise worden benaderd. De patiënt zal van hieruit ook direct worden behandeld door de juiste behandeldiscipline. Dit voorkomt vertraging en onnodige behandelingen. Indien nodig zijn er plaatsen beschikbaar voor aanvullende diagnostiek, zoals bijvoorbeeld een MRI-scan, om spoedig een behandeling te kunnen starten.

Jasper Sponselee en Nikkie Broekaart
Nu, ruim 5 jaar later wordt FYSIEK vertegenwoordigd door sportfysiotherapeuten Jasper Sponselee en Nikkie Broekaart. Zij diagnosticeren, informeren en adviseren. Indien nodig vindt er behandeling plaats. Dit gebeurt dan op 1 van de 5 praktijken die FYSIEK heeft in Zeeuws-Vlaanderen.

Iedere dinsdagmiddag
Het sportspreekuur vindt iedere dinsdagmiddag plaats op de polikliniek orthopedie in het ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen. Voor het bezoeken van het sportspreekuur is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.